Energie besparen

zonnepanelen

Zonnepanelen – energie besparen

Een manier om maximaal te besparen op uw energie kosten is energie zelf maken.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en betaalbaar. De prijs van zonnepanelen is in de laatste tijd gehalveerd. Ook als de zon niet of weinig schijnt is er voldoende licht om op met zonnepanelen elektriciteit op te wekkenEnergie die u zelf opwekt, kunt u in de eerste plaats natuurlijk direct zelf gebruiken. Gebruikt u deze energie niet, dan bestaat de mogelijkheid om het te veel opgewekte energie in te leveren op het elektriciteitsnet. In dat geval bent u elektriciteit aan het terugleveren = dus uw elektriciteitsmeter loopt dan terug en u bespaart op uw rekening.

Zonnepanelen prijzen vergelijken is de beste start!

Zonnepanelen koop je niet zomaar. Het vergelijken van zonnepanelen is niet zo ingewikkeld. Vergelijk dan gratis en vrijblijvend  erkende zonnepanelen installateurs in uw regio. Vraag eenvoudig en gratis 4 offertes aan voor uw zonnepanelen.

Zonnepanelen

 


duurzame energie

Zonnepanelen – duurzame energie

Als u zelf energie opwekt, kunt u zowel geld besparen als geld verdienen. Het is vooral belangrijk om te weten dat er voor besparen en verdienen verschillende belastingmaatregelen gelden.
Van alle elektriciteit die u zelf opwekt en direct verbruikt, vergoed uw energieleverancier het volledige elektriciteitstarief.

Duurzame energie zelf opwekken

Met zonnepanelen kunt u elektriciteit maken waardoor uw energie rekening daalt. De energie die u zelf niet gebruikt levert u geld op via het net. Zelf opwekken van duurzame elektriciteit hoeft niet in één keer een hoge investering te zijn.

Creëer nu uw eigen stroom met doe het zelf zonnepanelen. Snel en gemakkelijk – uitpakken, in elkaar zetten, stekker in het stopcontact en u bent al gestart!

Zonnepanelen

energie besparen

Energie zelf maken

Zonnepanelen verdienen zich snel terug, maar worden pas echt interessant als ze ook echt 25 tot 30 jaar energie blijven produceren. Om zonnepanelen te vergelijken, dient men eerst zijn eigen dak te kennen. Ieder dak heeft een andere structuur, ligging en hellingsgraad.

Gratis online dakcheck

Gratis en 100% vrijblijvend advies en offerte zonnepanelen. Uw dak wordt op de centimeter nauwkeurig ingemeten met speciale software. U ontvangt  “door velen geprezen” advies en offerte voor zonnepanelen op uw dak.
Al meer dan 20.000 huishoudens gingen u voor! Vraag binnen 2 minuten uw gratis dakcheck aan!

Zonnepanelen dakcheck

zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken

Direct besparen met zonnepanelen? Vraag vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan en ontvang binnen 24 uur de scherpste aanbieding!

Zonnepanelen – de laagste prijs garantie

Bekijk snel ons uitgebreide aanbod complete zonnepanelen systemen en losse zonnepanelen, omvormers en montagemateriaal. Vraag nu vrijblijvend een offerte!

Zonnepanelen

zonnepanelen vergelijken

25 jaar gratis elektriciteit

Plaats zonnepanelen en bespaar!

Geniet van 25 jaar gratis energie met zonnepanelen

Gemiddeld € 16.250. Zoveel kunt u de komende decennia besparen op uw energiekosten als u vandaag nog zonnepanelen bestelt.

Ontvang gratis & vrijblijvend 4 offertes voor de scherpste prijs!

Zonnepanelen

spouwmuurisolatie

Bespaar tot 30% energie

Bespaar jaarlijks €500,- aan energiekosten dankzij spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie is de meest rendabele vorm van isoleren

Spouwmuurisolatie verhoogt het comfort in huis. In de zomer blijft uw woning koeler, in de winter warmer. De temperatuur in uw huis is gelijkmatiger verdeeld. Spouwmuurisolatie heeft bovendien een geluidsdempend effect, zodat straatlawaai nauwelijks meer tot in huis doordringt. Ontvang vrijblijvend 4 offertes & vind de scherpste prijs!

Zonnepanelen

zonnepanelen stroom maken

Zonnepanelen in 5 jaar terugverdienen

Het klimaat in Nederland is zeer geschikt voor zonnepanelen. 10 panelen leveren al snel 2.350 kWh per jaar op. Vraag een gratis offerte aan en ontvang binnen 2 dagen een aanbod op maat!

Zonnepanelen – een goede en duurzame investering

Zonnepanelen hebben heel veel voordelen. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Kies je voor zonnepanelen, dan kies je voor duurzaamheid. De zon is de schoonste en groenste energiebron. Vraag nu een gratis offerte op maat!

Zonnepanelen

Energie besparen

We hebben een aantal belangrijke energie bespaar tips voor onze klanten op rij gezet
Artikel 1 – Energielabel
Artikel 2 – Gebruik
Artikel 3 – Koel apparaten
Artikel 4 – Verlichting
Artikel 5 – Computers
Artikel 6 – Tv’s
Artikel 7 – Koken
Artikel 8 – Wassen
Artikel 9 – Verwarming
Artikel 10 – Isolatie
Artikel 11 – Zonne energie
Artikel 12 – Opladen
Let op bij aankoop van nieuwe apparaten in welke klasse (van A – zuinigste tot en met G – energie gebruik hoog) zit uw apparaat.
Aan de hand van energielabels zijn verschillende merken en modellen makkelijk te vergelijken. Apparaten met A+++;A++;A+;A en B komen in  energie zuinige klasse. Het A+++ model is dus nog zuiniger dan z’n voorganger, het A++ model. Tot 50% zuiniger in energieverbruik dan een A+ model. Een extra plustekentje kan een fors verschil uitmaken voor de huishoudrekening. ‘Het verschil in verbruik tussen een toestel met A+ en A++ is aanzienlijk. Je wint de meeruitgave van het duurdere apparaat vrij vlug terug. Het verbruik tussen A en A++ is des te groter.
Gebruik apparaten efficiënt. Eén keer wassen met een volle trommel is zuiniger dan twee keer een halve lading wassen. Bekijk of een apparaat ook echt uit kan. In de stand by-stand gebruiken apparaten namelijk ook energie. Laad oplaadbare apparaten, zoals een kruimeldief en elektrische tandenborstel, niet langer op dan noodzakelijk is. Trek de stekker van opladers die u niet gebruikt uit het stopcontact.
Koel- en vriesapparatuur staat op de derde plaats in de rij van grootste elektriciteitsverbruikers in het huishouden. Een zesde van het elektriciteitsverbruik in een gemiddeld huishouden gaat er aan op. Dat is ongeveer 600 kWh per jaar of bijna € 140,-. Zet uw koelkast niet naast de verwarming of de oven. Dit verhoogt het energieverbruik van uw koelkast. En let goed op de temperatuur van de koelkast en vriezer. Vaak staat deze te laag afgesteld. Ontdooi de koelkast, het vriesgedeelte of uw vriezer regelmatig. IJs in de koelkast of vriezer verhoogt het verbruik.
Je kunt simpel besparen op licht en dat hoeft je niet veel te kosten. Begin bij led-verlichting. Moderne verlichting is energiezuinig, heeft een langere levensduur en geeft meer licht dan warmte. Gebruik alternatieven als de spaarlamp, halogeenlamp en ledverlichting. Per lamp bespaar je zo 60 tot 100 euro over de totale levensduur. Uiteindelijk kun je dus enorm op licht besparen.
Een uitgeschakelde computer gebruikt nog altijd stroom. Hetzelfde geldt voor uitgeschakelde randapparatuur zoals monitoren, printers, modems en routers. Dat verklaart ook waarom sluipverbruik van computers en andere apparaten in het huishouden al snel 10% van de jaarlijkse stroomrekening uitmaakt. De makkelijkste en goedkoopste oplossing is natuurlijk de stekkerblok met de rode aan/uit-knop.
Ook op het koken van je eten kun je dagelijks geld besparen. Van de bereidingswijze tot koken op maat. Gebruik goed passende pannen op een (elektrische) kookplaat. Als de pannen kleiner zijn dan de kookplaat, kost dat extra energie. Kook altijd op gas , dat levert extra besparing dan koken op stroom. Haal ingevroren producten de avond voor gebruik al uit de vriezer en plaats die in de koelkast.
Bespaar op je was gedrag. Was je op 40 of op 60 graden? Ook kun je vaak wassen met een energie besparend programma. Hierdoor duurt de was langer, maar was je op een lagere temperatuur. De wasdroger kost een gemiddeld huishouden 80-110 euro aan energie per jaar. De beste manier om energie te besparen is om er geen te gebruiken. Doet u dit toch gebruik dan de wasdroger selectief en hang een deel van de was (bv grote stukken, beddenlakens) aan een waslijn. Vervang uw oude wasmachine en wasdroger op tijd door nieuwe, energiezuinige apparatuur met een A+ of A++-label. Tegenwoordig zijn er ook machines die op 20 graden kunnen wassen.
Een cv-ketel die meer dan vijftien jaar oud is, gebruikt te veel gas. Met een nieuwe HR-ketel kunt u jaarlijks 15% besparen op uw stookkosten in vergelijking met een conventionele ketel. Gebruik een klokthermostaat of zet de (gewone) kamerthermostaat een uur voor vertrek of slapen gaan op 13 tot 15 graden. Verwarm de ruimtes waar u niet bent niet en sluit tussendeuren. Denk ook aan het verbeteren van uw isolatie van uw woningen overweeg een zuinige verwarmingsinstallatie.
Als het dak of de muren van uw huis niet geïsoleerd zijn, ontsnapt daar veel warmte. Kunt u het dak niet isoleren, denk dan aan vliering isolatie. Soms kunt u het zelf, soms moet een aannemer het doen. Maar u bespaart al gauw honderden kubieke meters gas per jaar. Als de gevels van uw woning niet geïsoleerd zijn, en u toch energie wilt besparen, kunt u radiatorfolie tussen de muur en de cv-radiator aanbrengen. Die weerkaatst de warmte. Deze goedkope en simpele maatregel houdt al gauw een kwart van het warmteverlies via de muur tegen.
Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en betaalbaar. De prijs van zonnepanelen is in de laatste tijd gehalveerd. Ook als de zon niet of weinig schijnt is er voldoende licht om op met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Energie die u zelf opwekt, kunt u in de eerste plaats natuurlijk direct zelf gebruiken. Gebruikt u deze energie niet, dan bestaat de mogelijkheid om het te veel opgewekte energie in te leveren op het elektriciteitsnet. In dat geval bent u elektriciteit aan het terugleveren = dus uw elektriciteitsmeter loopt dan terug en u bespaart op uw rekening. Bekijk ons pagina Energie zelf maken met altijd voordelige aanbiedingen om energie zelf te maken en energie bespaar producten.
Een stroomadapter die nog in het stopcontact zit nadat het toestel is opgeladen blijft de hele tijd elektriciteit verbruiken. Een adapter blijft de hele dag door stroom slurpen, zelfs wanneer er geen toestel aan hangt om op te laden.

Vergelijk Nou.nl is gecertificeerd lid van WebwinkelKeur; het kwaliteitskeurmerk voor webwinkels en consumenten – online kopen bij betrouwbare webwinkels. 

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk